Meer aan het wandelen geslagen? Koop goede schoenen

Goed zittende schoenen zijn belangrijk wanneer je grote stukken gaat wandelen. Door de huidige epidemie zijn we veel meer gaan lopen en dat zorgt ervoor dat de vraag naar goed zittende schoenen groter is geworden. Dan hebben we het natuurlijk niet over gympen, daar zou ik nooit een hele blog over kunnen schrijven. Goed zittende schoenen, zijn namelijk schoenen die goed zitten in de lengte en de breedte. Maar een beperkt aantal schoenenmerken werkt tegenwoordig op deze manier, terwijl dit een van de belangrijkste zaken is bij de aanschaf van goede wandelschoenen. Wij zijn zelfs van mening dat je zonder goede breedtemaat geen goed passende schoenen kunt kopen. Je moet er dus goed op letten dat je de juiste maat hebt. Maar hoe bepaal je je maat schoenen nu op een goede manier. Daar help ik je bij in deze blog.

De juiste maat bepalen

De juiste lengtemaat bepalen is vaak niet zo lastig. Sterker nog, wanneer een schoen strak zit of juist los nemen mensen vaak een andere lengtemaat. Daar is helemaal geen reden toe. Dit heeft namelijk niet echt te maken met de lengte van de schoen, maar met de breedte. En als je uiteindelijk weet dat je schoenen ook kunt kopen in een breedtemaat, dan gaat er een wereld voor je open. Maar hoe bepaal je nu de breedtemaat van je voet. Dat is eigenlijk heel erg simpel. Wat je doet is je legt een centimeter over de bal van je voet. Vervolgens lees je af wat erop staat. Een gemiddelde voet is 22 cm, dus wanneer je hier heel erg boven zit, heb je een brede voet en eronder is juist een smalle voet.

Van centimeter naar breedtemaat

Breedtematen worden niet uitgedrukt in cijfers, maar in letters. Breedtematen lopen van E t/m K. Hierbij is E een smalle schoen en K een brede schoen. Hoe verder naar boven of onder je dus van de 22 centimeter zit, hoe dichter je bij de E of K komt. Eigenlijk is het best simpel.

Merken die breedtematen verkopen

Dan de grote vraag, welke merken verkopen breedtematen? De kans is namelijk vrij groot dat jij nog nooit een schoen bent tegengekomen met een breedtemaat. Er zijn tal van merken die breedtematen verkopen, echter zijn deze door de jaren heen wat minder populair geworden. Voorbeelden van dit soort merken zijn: Xsensible, Durea en Gijs, maar ook Gabor schoenen en Dr. Martens.

Succes!

Ik hoop dat het vinden van een paar wandelschoenen waar je veel gezonde kilometers mee gaat afleggen. Ik wens je in ieder geval heel veel succes bij het uitzoeken ervan. Succes!

Dit vind je misschien ook leuk...