Het verzamelen van exclusieve schoenen

Voor de meeste mensen is een schoen een kledingstuk, maar voor sommigen is het een stuk status of misschien wel een klein kunstwerk. Zo zijn er binnen de Air max 1 tientallen exclusieve schoenen waarvan de waarde boven de duizenden euro’s ligt. De Air max is een klassieke schoen die is geboren in de jaren ’90. Door de jaren heen is de schoen getransformeerd van sportschoen die gedragen werd door de gabbers naar een schoen die gedragen kan worden onder bijna elke outfit! De air max wordt in veel verschillende colorways uitgebracht en een kleur naar jouw wens is hierdoor altijd beschikbaar. Wanneer jij jouw ideale schoen niet kunt vinden is het altijd mogelijk om met Nike ID je eigen schoen te creëren.

De duurste paar sneakers ooit

Sinds mei 2020 is er een nieuw record voor de duurste paar schoenen ooit! De Air Jordan 1’s die gedragen zijn door Michael Jordan in zijn hoogtijddagen zijn geveild voor 560.000 dollar, omgerekend iets meer dan 500.000 euro. Exclusieve schoenen zijn voor sommige meer dan een paar schoenen en worden gekocht als kunstwerk. Zo heeft er in 2005 een samenwerking plaatsgevonden tussen Nike en Parra een kunstenaar uit Amsterdam. Hieruit is de Nike Air Max 1 x AMS Parra Amsterdam ontstaan waarvan de huidige waarde is vastgesteld op meer dan €6500,-.

Sneakers in alle kleuren en printen

Het maakt niet uit wat jouw favoriete kleur is, er zijn altijd sneakers te vinden die passen bij jouw stijl. Ben jij nou helemaal verliefd op de kleur roze of ben jij fan van een panterprint. De meeste sneakers worden gereleased in alle kleuren en printen. Heb jij nou net die belangrijke release gemist? Kijk dan eens op StockX voor de meest exclusieve schoenen die niet meer te koop zijn in de winkel. De schoenen zijn tweedehands, maar de staat van de schoen is altijd zo goed als nieuw. Ook op Facebook en Marktplaats is er een actieve community die de meest gewilde schoenen aanbiedt.

Dit vind je misschien ook leuk...