De juiste schoenen uitzoeken die ├ęcht passen

Op zoek naar nieuwe schoenen, maar zitten nieuwe schoenen nooit lekker? Daar is wat aan te doen. Veel mensen weten namelijk slechts maar de helft van hun maatvoering. Dat klinkt misschien gek want mensen kopen al jaren dezelfde schoenen, maar toch is het zo. Je kunt dit ook helemaal niet weten. De meeste grote schoenen merken hebben hun totale schoenmaten allang uit de deur gedaan. Ze zijn alleen nog maar beperkte maten gaan verkopen in de vorm van lengtematen. Dat is natuurlijk niet heel erg bevorderlijk voor de pasvorm van de schoenen. Gelukkig zijn er nog echte schoenenmerken die schoenen verkopen waarbij de pasvorm wel klopt. Deze schoenen worden ook nog wel eens comfortschoenen genoemd, maar dat is niet helemaal terecht. In deze blog leg ik je uit waarom.

Comfortschoenen, wat zijn dat?

Comfortschoenen zijn schoenen met niet alleen een lengtemaat, maar ook een breedtemaat. Deze schoenen zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor steunzolen. Echter heeft dit niet 100% met elkaar te maken. Comfortschoenen staan vooral bekend om de breedtematen. Een voet wijkt namelijk niet alleen af in de lengte, maar ook in de breedte. Daarom is een schoen met alleen een lengtemaat nooit een passende schoen. Breedtematen zijn dus het geheim voor passende schoenen.

Hoe bepaal je jouw breedtemaat

Een breedtemaat bepaal je door de maat van je voet in de breedte op te meten bij de bal van de voet. Heel simpel kun je dus gewoon een centimeter leggen over de bal van je voet en het aantal centimeters opmeten. Breedtematen worden uitgedrukt in de letters E t/m K, waarbij G de normale maat is. Een normale breedte van een voet is 20-22 centimeter. Dit komt dus overeen met de breedte G. Wanneer je voet veel afwijkt van dit getal, zul je of een smallere breedtemaat uit moeten zoeken of juist een bredere breedtemaat. In beide gevallen zul je schoenen vinden waar je langer mee door kunt.

Welke merken verkopen breedtematen

Zoals je misschien wel hebt gemerkt verkopen lang niet alle merken breedtematen. Slechts een handjevol doet dit. Toch zou ieder merk dit moeten doen. Een goede breedtemaat zorgt er zoals gezegd voor dat de schoen beter zit. Bij merken die breedtematen verkopen kun je denken aan: Durea, Gijs, Dr. Martens en bijvoorbeeld Xsensible. Stuk voor stuk merken die schoenen met breedtematen verkopen.

Succes!

Ik wens je heel veel succes bij het opmeten van jouw breedtemaat en het kopen van schoenen met een goede breedtemaat.

 

Dit vind je misschien ook leuk...